Hasičský a záchranný zbor má nového viceprezidenta aj dvoch krajských riaditeľov

ta3 TASR
1.12.2022 13:36

Novým prvým viceprezidentom Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) sa stal od decembra Jozef Voľanský. Nové vedenie majú aj dve krajské riaditeľstvá HaZZ. Šéfom krajského riaditeľstva v Bratislave bude Dušan Timko, v Nitre vymenovali za riaditeľa Róberta Ambru. Menovacie dekréty si prevzali z rúk štátneho tajomníka Ministerstva vnútra (MV) SR Ľubomíra Šablicu. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia HaZZ Katarína Križanová.

Hasičský a záchranný zbor má nového viceprezidenta aj dvoch krajských riaditeľov
Facebook.com/Hasičský a záchranný zbor

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO), ktorý Voľanského do funkcie vymenoval, poďakoval novému prvému viceprezidentovi za odvedenú kvalitnú prácu a výsledky v priebehu 27 rokov trvania jeho služobného pomeru príslušníka HaZZ. "Vážim si jeho znalosti, skúsenosti a dlhodobý odborný rast. Zároveň mu prajem veľa úspechov vo všetkých pozitívnych trendoch, ktoré boli vo vedení HaZZ v uplynulom období naštartované," povedal Mikulec.

Voľanský dosiaľ pôsobil ako riaditeľ odboru riadenia hasičských jednotiek Prezídia Hasičského a záchranného zboru. Do funkcie ho vymenoval minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

Timko vykonával od februára 2013 funkciu vedúceho operatívno-technického oddelenia Krajského riaditeľstva HaZZ v Bratislave. Od mája 2022 zastupoval krajského riaditeľa.

Ambra od roku 2006 do roku 2022 pôsobil ako vedúci oddelenia operačného riadenia a integrovaného záchranného systému. V marci 2022 ho vymenovali na zastupovanie riaditeľa Krajského riaditeľstva HaZZ v Nitre.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok